Ei voi sanoa että menis hyvin TVOlla

Olkiluodon kolmosreaktori myöhästyy taas, alunperinhän sen piti olla valmis jo vuonna 2009!

Edellisen arvion mukaan sähköä piti alkaa tulemaan 2018, mutta nyt väläytellään jo vuotta 2019, kun sähköä saadaan, jos saadaan sittenkään.

Aiheesta lisää kaikkinen videoineen ja mainoksineen, täältä.

Mitä nyt olen näiden julkisten rakennusten elinkaariprosesseja seurannut, niin olen huomannut että viimeistään 12 vuoden päästä valmistumisesta, niitä jo aletaan peruskorjaamaan.

Hieman nyt näyttää siltä, että Olkiluoto kolmonenkin on kohta jo peruskorjaamisen tarpeessa rakenteellisesti, sen verran kauan on hommaa nussittu kasaan.

Olen myöskin moneen otteeseen ilmaissut kantani siitä asiasta ettei, Ranskasta kannattaisi ostaa/hankkia mitään muuta teknistä tuotetta, kuin konjakkia, eikä sitäkään Renault merkkisenä!

Enpä enää ihmettele lainkaan, miksi sähkönhinnassa siirtomaksulla on niin merkittävä osuus, siis  siirtomaksut ovat jopa kolminkertaistuneet varsinaisen energian hintaan nähden.

No ihmekös tuo, kun sen sähkönpumppaamon rakentelu on niin vaikeata hommaa?

No joo, sähköähän ei siis oikeasti pumpata mihinkään. Riittää kun vaan vedellään siirtopiuhoja ristiin rastiin  mikä piuha minnekin(*) ja sitten kun genu käynnistyy niin hupsista vaan samantien kaukaisimmassa pisteessä linjan päässä valot syttyy, siis sikäli jos on katkaisia ON asennossa.

*) Ainakin täällä meitin perämettä-nurkilla Suur-Savon Sähkö oy / Järvisuomen-Energia oy, teki aikamoiset sätöstelyt, rakennellessaan siirtolinjastonsa uusiksi tienlaitaan. On 10kilovoltin siirtolinjastot, ilmajohtoina, jotka välillä sukeltaa maan alle kaivettuihin kaapeleihin ja taas ylös pylväisiin. On muuntajia pylväissä ja sitten niissä peltihökkeleissä pitkin tien varsia. Toisiin taloihin tulee ilmajohtoja ja toisiin maakapeleita, vähän siihen tyyliin mitä on sattunut roskiksesta löytymään.

Mullekin tulee taloon, neljästä- viidestä roskiksesta keräillystä pätkästä kasaan sätöstelty piuhahässäkkä. Entinen oli sentään ihan yhtenäinen, mutta kun piti laittaa paksummat piuhat että saa edes sen 240 volttia pistorasiaan tai 400 volttia jakokeskukselle.)

Mutta jos tuo Olkiluoto 3 joskus valmistuu, siis jos koskaan valmistuu, niin kyllä sähkönkuluttajat taas kiittelevät mielissään kun sähkön hinta ja varsinkin siirtohinta kokee kovat korotuspaineet.

Saapa nähdä kun tai jos sen Rapaluodon voimala, vaimikäsenytolikaan, Venäläisten tekemänä alkaa tai joskus valmistuu, että minkälainen pommi siitäkin tulee.

Kun se nyt vähäsen vaan on niin, että hieman samaan tyyliin kuin Ranskassakin, on Venäjällä, ”kaikki paskaa paitsi kusi”!

 

No lohduttavaa, jos niin voi sanoa, on asiassa se, ettei Länsimetro ole ainoa susityömaa joita Suomessa väkerrellään.. Onhan näitä suuruudenhulluudesta kertovia pommeja rakenteilla muuallakin..

Se siinä vaan keljuttaa kun myö se pelleily jouvvutaan maksamaan, eikä ne kusipäät jotka asiosta on päättäneet ole missään vastuussa yhtään mistään!

 

Europarlamentaarikko SirpaPietikäisen, rivienväleistä löytyvää lausetta lainaten totean:

 

”Tarttis tehrä jotain asioille, jonkun”!

 

 

 

 

Että Sikäli…….

 

Tähän loppuun lainaan taloussanomien/iltasanomien sivuilta, kyseisesta aiheesta kirjoitettua kommenttia, jonka on kirjoittanut, nimimerkki;  John Titor  9.10.2017 klo 10.38 :

”Tulen vuodesta 2048. Halusin kertoa kaikille että kolmosreaktori käynnistyi vihdoinkin! Mutta sähkönsyötön ongelmista johtuen se huolletaan ja palaa takaisin käyttöön ennen vuotta 2052.”

4 kommenttia artikkeliin “Ei voi sanoa että menis hyvin TVOlla”
 1. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Älähän Kuningasjätkä hättäele. Kiinalainen firma havittelee jakeluyhtiö Eleniaa omakseen. Siirtohinnat saavat uutta potkua, kun Kiinassa on totuttu 7 %:sta ylöspäin olevaa vuotuista kasvua. Kasvuahan täällä Suomessa jopa hallitus toivoo.

  Taas pääsemme maksamaan Eleniaa ihan alusta pitäen. Entiset maksut jäävät edelliselle omistajalle ja sekin taisi olla ulkolainen.

  • avatar kuningasjätkä sanoo:

   Niinpä. No onneksi alan olla loppusuoralla oman sähkön-omavaraisuus-keksintöni kanssa. Vielä hieman aikaa, pientä säätöä ja kohtapa voinkin kertoa SSSoylle että voivat tulla rullaamaan piuhansa pois.
   Eihän ne suuret tulot, mutta pienet menot.

  • Tiiäkkö muuten Eero, mitä yhteistä on vaikkapa kheopsin pyramidilla (egyptissä) ja olkiluoto kolmosella?
   Bongasin vastauksen tänään Noin viikon uutisista.

   Ja se kuuluu suoraan sanasta sanaan lainaten. Molemmat tuottavat yhtäpaljon sähköenergiaa = 0,00MW

  • Niin no siis tietysti ne jotka on eleniaa tähänkin asti maksaneet, joten mitäs tuohon sanosi, vaikkapa suomi 24 tyyliin?…Siinähän maksatte!
   Mä en maksele siirroista Elenialle, mutta tietenkin Nykyinen siirtoyhtiö, jolle olen maksuja maksanut, muuttaa jonkun toisen lipun alle, mikä se nyt olikaan sitä en muista, mutta jos se kovin hankalaksi ja kalliiksi tulee, niinsaavat rullata piuhansa romuttamolle, mä rupean tekemään itse omat sähköni, ilmaisella luonnonenergialla, jota saan lähes rajattomasti mökkini lähellä olevasta suolammesta. Jaa niinku mitäkö se sellainen on. No metaanikaasua, sieltähän sitä pulppuaa ilmaista biokaasua taivaalle tonneittain vuodessa, no mikäs ettei voinhan mä sen ottaa talteen ja käyttää generaattorin voimakoneen pyörittämiseen.

Jätä kommentti

css.php