Suomi 100 vuotta, näennäisesti itsenäisenä ollut tänään!

SUOMIKO ITSENÄINEN ?

Mielipide:

 

SUOMI EI OLE ITSENÄINEN, EI OLE OLLUT SITÄ KOSKAAN!
Näennäisesti ehkä vuodesta 1917 alkaen vuoteen 1939 asti olimme itsenäisiä olevinamme.
Mutta sekin silloin oli lähinnä sellaista omistavan luokan intomielistä puuhastelua, joka ilo ja hyöty, ei

paljon tavallisen kansan elämässä näkynyt, eikä kukkaroissa tuntunut?

Siltikin tuolloin aina oli jokin ”isoveli” valvomassa kuinka me omassa maassamme elämme.

Sitten tuli sodat:

Suomen sisällis-sota 27. tammikuuta – 15. toukokuuta 1918

Senaatin asevoimina olivat valkoiset joukot ja kansanvaltuuskunnan joukkoina Suomen punainen kaarti, punaiset. Ulkovalloista Neuvosto-Venäjä tuki punaisia ja Saksan keisarikunta valkoisia.

Mutta tästä sodastahan ei saa puhua tai kirjoitella kun 100vuotista Suomen itsenäisyyttä hehkutetaan!

Seuraavina oli sitten yleisesti hyväksytyt itsenäisyystaistelut vuorossa:

Talvisota 30. marraskuuta 1939 – 13. maaliskuuta 1940
Jatkosota 25. kesäkuuta 1941 – 19. syyskuuta 1944
sekä
Lapin sota joka käytiin venäläisten, eli siis Neuvostoliiton painostuksesta 15. syyskuuta 1944 – 27.huhtikuuta 1945, jolloin ajamalla ajettiin Suomea jatkosodassa auttelemassa olleet Saksalaiset pois maasta, ehdolla että muutoin Neukut miehittävät Suomen.

Noista sodistahan on tehty milloin minkäkinlaisia elokuviakin joitain jopa kolminkertaisesti uusittuina ja milloinka minkäkinlasella  tai värisellä marsalkalla vahvistettuna!

Silloin taaskin oltiin niin itsenäisiä ja yhtenäisiä, kaikkien panos sen eteen oli niin tärkeää.!.

Jokaisen kansalaisen piti antaa vaikka henkensä, kun puolustettiin Kotia, Isänmaata ja Uskontoa !

Sen jälkeen vuodesta 1945, vuoteen 1991 asti olimme Neuvostoliiton määräilyvallan alla, milloinka mistäkin asiasta läheteltävien noottien takia.
Kaikki hommat piti tehdä niin kuin Moskovasta määräiltiin.

Sitten kun 1991 vuonna Neuvostoliitto hajosi, niin suomessapa ajateltinkin, että nyt sitä sitten vihdoin ja viimein ollaan itsenäisiä, niin eikös mitä?

Taas piti alkaa liittoutumaan Euroopan maiden, rooman,ranskalaisten, isobritanian ja sakujen käskyvallan alle:

Lokakuussa 1994 Suomessa pidettiin neuvoa-antava kansanäänestys, jossa 56,9 prosenttia äänestäneistä kannatti Suomen jäsenyyttä unionissa. 43,1% ei kannattaneet ja koska äänestysprosentti oli 74., niin torkuilla ja nukkumassa, tai muuten vaan viihteellä oli siten 26% äänioikeutetuista kanslaisista!

Jäsenyyden kannattajat perustelivat liittymistä turvallisuustekijöillä ja taloudellisella hyödyllä: jäsenyys tarjoaisi suomalaisille yrityksille pääsyn unionin sisämarkkinoille ja mahdollistaisi samalla yleisen vakaan taloudellisen kehityksen. Lisäksi jäsenyys takaisi Suomelle mahdollisuuden vaikuttaa päätöksiin, jotka joka tapauksessa muovaisivat kansallisen politiikkamme sisältöä.

Todellisesti taloudellinen hyöty, jota niin mainostettiin saatavaksi EU;sta, oli lähinnä vain muutama miljoona ylimääräisiä maataloustukirahoja, jotka nyttemmin on maksettu takaisin monisatakertaisesti,milloin mitenkin ja kellekin EU,n satelliitti- tai ydinvaltiolle, takaamalla ja kustantamalla omin kansallisin varoin, niiden ylivarojen elämiseen perustuvaa kansallista politiikkaa.

Euroopan Union käskyvallan aika jatkuu edelleen, vaikkakin Suomen erosta EUsta, sekä yhteisvaluutta €urosta(lausutaan juuro) onkin joitain keskusteluja yritetty availla.
Mutta ne tahot jotka oikeasti vieläkin kuvittelevat hyötyvänsä tai suoranaiseti hyötyvätkin EUssa oleskelemisesta, ovat milloin milläkin hienolta kuuluvilla valheillaan torpanneet moisen ajattelun ja järkevät keskustelut!
………………………………………..

Kun itse henkilökohtaisesti kävin vielä koulua, 60-70 luvulla opetettiin kouluissa että Suomi on itsenäinen ja puolueeton maa.!,

Nyt emme ole enää edes puolueettomiakaan.!

EUn painostuksesta joudumme äijäilemään milloinka kenellekin, vaikka oikeasti pitäisi pitää turpa rullalla, syystä että ne joille viimeaikoina olemme äijäilleet, ovat sen verran vaarallisia, että siinäpä sitä on naurussa pitelemistä jos ne oikeasti suuttuvat!

Äijäileminen alkoi viimeistään jotakuinkin , erään entisen puolustusministerin, nykyisen markkinatalouskeskusliiton johtajan, pitämästä puheesta jonka mukaan suomen suurimmat turvallisuus uhkat ovat aina olleet ja tulevat olemaan, russia, russia and russia.( Sinällään sehän pitää paikkansa, mutta tarviiko sitä julkisesti huudella ja osoittaa olevansa täys-kusipää?)
Ja sitä äijäilyä on jatkunut nyt näihin päiviin asti milloin milläkin tavalla, vaikka parempi olisi pitää suu supussa varoen kumartelemasta yhteen suuntaan, koska samalla tulee pyllistäneeksi toiseen suuntaan.

Viimeaikoina on alettu väläyttelemään siitä asista milloin mitenkin, että pitäisikö Suomen hakea NATO turvatakeita?? ja täys-jäsenyyttä ja milloin ja pitäisikö järjestää asiasta jälleen neuvoa-antavia kansanäänestyksiä sun muuta sirkushupailuja.

Ja eikös hieman joka yhteyksissä tuo vanha tuttu ”Idän Isoveli” ärähtele taaskin, että jos liitytte Natoon niin saatte uskoa ettei me siitä tykätä, ja rautaa aletaan keräämään rajoille just ja heti…
********************************

Nyt sitten vielä viimeisenä niittinä Suomen ”muka itsenäisyydelle” on tullut tuo haittamaahanmuuttajienlauma (MATUt)
Niitä vaan tulee ja tulee ja Satavuitias muka-itsenäinen Suomi avosylin ottaa kaikki vastaan ja kaikki rajat ovat auki yötäpäivää, koska Euroopan Unioni niin määrää jollain älyvapaalla direktiivillään..

Jotkut jopa lupailevat tulijoille että tulkaa vaan annetaan asunnot ja maksetaan palkkaakin ja vain ihan siksi että tulette.!

Yksikin hoopo valehtelija lupasi antaa talonsa Kempeleestä jos sitä joku vaan tarvitsisi. Koskapa ei sitä itse tarvitse, kun saa asustella valtion lypsylehmien kustantamassa merenrantahuvilassa ilmaiseksi..
No sen lupauksen hän myöhemmin joutui perumaan, turvallisuus-syistä, kuten asiaa myöhemmin seliteltiin.

Niinkuin monia muitakin lupauksiaan tää valehtelija on peruskellut milloinka mistäkin syystä, esimerkiksi sen ettei opiskelijoiden tukia leikellä.. mutta se nyt onkin toinen juttu se.

Nyt meidän pitäisi sitten omassa maassamme alkaa eletemään niinkuin näiden maahantunkeutujien maissa eletään , noudattamalla heidän kultuurisia tapojaan, joiden mukaan mitä ilmeisimmin lapsia saa raiskata,naisia saa pahoinpidellä ja niin edelleen, eikä miestä joka heillä on luomakunnan kruunu, saa kuinkaan niistä teoista edes moittia ja jos niin teet on se rasismia.

Rasismikortti nousee välittömästi, niinkuin silloinkin kun valkoinen mies kyselee ruskealta tytötä sopimattomia.
Ruskeat miehet sitä vastoin eivät kysele valkoisilta tytöiltä mitään, he vain ottavat sen minkä katsovat tapojensa mukaisesti etuoikeudekseen. Eikä se taas olekaan yllättäen rasismia?

Ja mitä tekee itsenäiseksi itseään nimittävä Suomi?

Suostuu kaikkeen, jopa siihen että kohta meillä ei ole enää uskonnonvapauttakaan, ei laulella joululauluja, eikä suvivirsiä, kouluissa tms. jne.

Ja samaan kimppaan ovat lähteneet jopa suomalaisten sielunelämästä vastuussa olevat kirkonmiehet ja naisetkin oikein joukolla.
Jopa niin että kielteisen ”turvapaikka”päätöksen saaneita piilotellaan kirkkojen kellareissa ja seurakuntakeskuksissa jopa aivan joitain perustuslakejakin uhmaten?
………………………………………………………………………..
Minä en mitenkään voi uskoa tuota hömpötystä siitä, että Suomi olisi itsenäinen valtio!

Mutta se on  minun mielipiteeni, muut voivat olla mitä mieltä tahansa, tai jopa mielinkielin!

Onhan sitä tietysti hienoa juhlia, kaikenlaista muutakin olematonta ja taruihin ja satuihinkin perustuvaa asiaa maailmassa juhlitaan joskus jopa jakelemalla lahjoja, milloinka kenellekin ja aivan pyyteettä tietenkin…

Mutta jos ihan oikeasti olisimme itsenäisiä, niin kuinka sitten sallimme muiden määräillä meitä meidän omassa maassamme?

Siitä kuinka meidän tulee elää olla ja millaisia jumalia palvoa jne…

Joka lähtöön on joku ”isoveli” määräilemässä…

MITÄ ITSENÄISYYTTÄ SE SELLAINEN ON ?

 

Minä en vaan ymmärrä! Selittäkääpä muka viisaammat, että tälläinen tyhmä maalaistollokin sen tajuaisi joskus!

 

 

 

Että Sikäli !!

5 kommenttia artikkeliin “Suomi 100 vuotta, näennäisesti itsenäisenä ollut tänään!”
 1. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Tuohon Kuningasjätkän ilmaisutyyliin ei yllä. Siinä lause lentää. Kieli on kaukana virallisesta, mutta todellista asiaa on paljon. Olen eri mieltä vain lähinnä uskonnon osuudesta ja merkityksestä kansallemme. Mielipiteeni voi lukea tämän itsenäisyyspäivän 6.12.17. Hämeen Sanomista mielipidepalstalta. Kannanottoni omalla nimelläni.

  • Pahkeinen kun ei täällä Hartolan takamailla ilmesty tuo Hämeensanomat, eikä ole tullut nettilukuoikeuksiakaan hommattua, niin etkös voisi sen kannaottosi liittää tähänkin..

   Mitä nyt uskontoon ja kirkkoon tulee, niin eihän se mitenkään salaisuus ole, että minähän ei kyseiseen instanssiin verojani maksele.

   Sillähän tässä niin pienillä veroilla pääseekin, jää 99 % käteen siitä alle köyhyysrajan olevasta eläkkeestäni.

   Jos papin palkat sun muut krumeluurit pitäisi vielä maksaa tuolle konkurssikypsälle seurakunnalle, niin pitäisikin olla syömättä parina kolmena päivänä kuussa, että saisi 1,9% pappisverot maksettua.

   Aikoinaan erosin kirkosta v.88, tuotannollisista ja taloudellisista syistä, kun siitä samaisesta syystä olin joutuntut edellisvuonna työttömäksi ja sain sen vuoden verotuksen päätteeksi veromätkyt jotka olivat juuri pennilleen saman suuruiset kuin kirkollisvero.

   Se riitti mulle sitä sadunkerrontaa.

   Uskon sitten mihin uskon se on mun asiani, mutta en minä pappia tarvitse puolestani lepertelemään joutavia ja nyhtämään kymmenyksiä että voi ostaa oman voileipäleipänsä päälle makkaraa..Kun mulla jää leivän päälisiksi vain ylähuuli.

   Mutta onhan heitä vielä, jotka uskollisesti maksavat mitä pyydetään ja antavat vielä kolehtiakin. Vaikka vähenemään päin on sekin halu ollut viimeaikoina, kun kirkon puuhasteluista on niin moni saanut tarpeekseen.

   No joo sepä siitä.

   Noin henkilökohtaisesti vietin tätä päivää autoremonttia tehden.

   Ajelin tuossa pari viikkoa sitten erästä valtion hoito-ulkoistamaa tietä pitkin , sankassa lumisateessa ja tietysti pamautin autollani isoon keskellä tietä olleeseen kuoppaa ja tukivarsi poikki vasemmalta.

   No onneksi se ei mennyt ihan kerrasta irtipoikki vaan pääsin vielä kotipihaan saakka, mutta seuraavana päivänä en enää pihastani päässyt ajamaan talliin korjauspukeille, jotka kaveri hiissasi mulle lainaan, kun tukivarsi rojahti viimein tallinovella laakista irtipoikki

   Tässä sitä on sitten rakenneltu autoa kasaan kohta kaksi viikkoa, pohjolan tallissa ensialkuun ja sitten vasta hieman paranneltuna sisällä autotallissa.
   Osia meni 270,- euron edestä ja kossut ja nortit, ynnä muut apukulut päälle, Voisikohan niitä menoja mitenkään vähetää autoveroista? Tuskinpa, eihän verokarhu ennenkään ole pahaan osallistunut, mutta on kyllä käpälä ojossa heti kun hunajaa tietää olevan tulossa.

   Varmaan kohta keksivät laittaa verolle senkin että osaan sentään itse tehdä ne remontit, enkä tarvitse siihen mitään ostopalveluita? Tulihan tästäkin hommasta sentään ainakin 750,- euroa rahallista hyötyä kuin tein itse, enkä maksanun autopajan omistajalle palkkaa. Jonka täkia hänenkin veropanoksensa pieneni jonkin verran..

   Niin tai näin, se kun vaan on niin että, täällä syrjäkylillä asustelevan on osattava kaikenlaista itse ja auto on oltava oma, ei täältä pääse muutoin käymään maalikylissä, muutoin kuin kävellen.

   Ne kun ei nuo julkiset kulkuvälineet kulje, niinkuin kaupungeissa, noissa viherpiipertäjien taivaissa.

   Eihän mulla pitkäkään matka olisi lähimmälle bussipysäkille, vajaa sata metriä, mutta kun bussi menee yhteen suuntaa aamulla ja tulee takisin illalla, niin ei oikein kiinnosta leipää ja maitoa lähteä kyliltä koko päiväksi haeskelemaan, kun autolla homma hoituu vartissa ja jää aikaa muuhunkin, vaikka lumien luontiin portilta johon aura-auto on tuupannut sillävälin metrisen kinoksen tukkeeksi kuin ihan piruuttaan.

   Nyt on auto kunnossa, pyöräkulmatkin kohdilleen säädetty ja eikun taas kovaa ajoa kuoppaisia , verorahoin ”hoidettuja” teitä näkymättömiin..

   Että eipäs mennyt hukkaan tämäkään päivä, ja hukkaan se olisikin mennyt mikäli olisi maannut telkkarin edessä katselemassa kuinka herra ne toisilleen kumartelee ja pokkaa ja komeilee kuka millaisillakin kertakäyttöryysyillä, seremoniamestari Niinistön järjestämissä pikkujouluissa.

   ETTÄ SIKÄLI!

 2. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Niin, uskontohan on niitä vapaaehtoisia asioita. Uskontoon otamme kantaa, vaikka emme kantaa ottaisikaan suoranaisesti. Reilu kannanotto on rehellisenpää luin hiljaisuus.

  Muuten kaikkien tulisi muistaa, ettei uskontomme ole yhtä kuin kirkkomme. Krikon jäsenyys ei tee meistä yhtään autuaanpia. Uskontoa voi harrastaa aivan itsenäisesti. Tosin jollekin se olisi hyvä kertoa saavuttaaksen suuremman hyödyn. Uskonnossamme on sellaisia puolia, joita ei mistään muusta löydy.

  • Näinpähän se kai on.
   Kävin muuten tänään Hartolan torilla ja siellä paikallinen seurakunta tarjoili riisipuuroa ja ihan ilmatteeksi.. Mullekin tyrkyttivä, joskin hieman emmin ja sanoinkin että kehtaako sitä nyt puuropadan ääreen mennä, kun en ole vuosiin maksellu nuita papinpalkkojakaan.. Niin eikähän mitä oikein tyrkyttämällä tyrkyttivät, että ottaa ny vaan ja kahveeta vielä lisäks, eikä maksa mitään..
   No hyväähän se oli, puuro, mutta kahvi oli pahaa, sitä ei olis pitäny juoda, ja kun siitä menee yöunet jos juopi klo 16 jälkeen, niin valvotuttaa sitten 4 asti aamuyöllä.

   Enpä viitsinyt nyt kuitenkaan antautua syvempiin keskusteluihin, noista uskontoasioista, kun sitä voipi herkästi innostua inttämään syvällisemminkin ja sitten keljuttaa jälestäpäin… ettäs pitikin mennä ittensä munaamaan julkisesti yleisellä paikalla.. päätin pysytellä siis hissuksiin, puuroa mussuttaen..

 3. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Realielämän tuntemus on seurakunnallekin vain hyväksi ja ehkä oppimateriaaliksi. Aikaa sitten jossain talkooporukassa puhe oli kroisia ja ärräpäätkin singahteli. Joku huomasi, että porukassa oli pappi, en muista mistä seurakunnasta, mutta porukan toteamus oli, ettei sopinut noitua papin kuullen. Olin toista mieltä. Arkielämässähän uskonnonkin tulisi toimia. Kaikkien kuullen ei sovikaan noitua, mutta tarpeeton näytteleminen ei ole rehellistä.

  Elämän tuntijat pystyvät uskonnonkin parhaiten tuomaan esille. Heille on syntynyt ensikäden tietoa siitä mitä uskonto voi muuttaa. Ja ettei se muutos elämää sammuta.

  Reiluun puheeseen on helppo jatkaa vaikka vakavammin.

Jätä kommentti

css.php