Ehdollinen tuomio = Ei tuomiota!

Pekka Perä, todettiin syylliseksi hovioikeudessa puolikkaan maakunnan eko-systeemin törkeään sotkemiseen. Tuomioksi lätkäistiin aiempien sakkojen ja korvausvaateiden asemesta puolen vuoden ehdollinen (6kk) vankeurangaistus.

Korvauksia kun ei voitu vaatia, kun Pekan firma Ahtium, teki sopivasti konkurssin juuri toissaviikolla.

Asiasta kirjoittaa muiden muassa Etelä-Suomen Sanomat verkkolehdessään tänään.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, varmaankin Pekka valittaa korkeimpaan oikeusasteeseen ja anelee tuomionsa kohtuullistamista tai ainakin että valtio kustantaisi ilmaiset oikeudenkäynti kulut, koska hän on tätänykyä persaukinen aivan virallisesti.?.

Hieman huvittunein katsein olen seurannut näitä kaikenlaisia ”oikeuden”-käyntejä viimeaikoina.

Salossa paljastui jokinaika sitten raiskaus ja paritustapaus jossa ulkomaalais-matu tovereineen käytti 18 vuotiasta suomalaistyttöä parittamisuhrinaan ja seksipalveluita kaupattiin 73lla eurolla niitä tarvitseville. Päätekijä sai tuosta tempauksestaan 1v. ja 10 kk ehdollista vankeutta.

Jossain päin suomea  ulkomaalaistaustainen mies raiskasi 11 vuotiaan tytön ja välttyi kokonaan tuomiolta, koska tyttö ei ollut selkein sanoin kieltänyt häntä raiskaamasta.

Samaan aikaan jostain luin tapauksesta jossa oli suomalainen keski-ikäinen mieshenkilö pöllinut asuinpaikkauntansa valintamyymälästä ilmeisesti HKn sinisen lenkkimakkaran ja tölkin olutta, jotka oli nälkäänsä syönyt kaupan ulkopuolella.

Tuosta tempusta  miehelle lätkäistiin 6 kk. ehdotonta vankeutta. No tosin oli hänellä muitakin rötöstelyjä tilillään, jotka korottivat pottia  kolmella kuukaudella, mutta makkarasta ja kaljasta hän sai siis 3kk.ehdotonta.

Ihmettelen suunnattomasti näitä sääntösuomen oikeuskäytäntöjä.

Kun varastat nälkääsi makkaralenkin , niin häkki heilahtaa heti.

Mutta kun raiskaat lapsen, siis avuttoman lapsen, niin ei tipu mitään..

Tai sotket puolipitäjää myrkkyvesillä ja kipsisakoilla, niin 1/2 vuotta ehdollista, etkä joudu edes oheissakkoja maksamaan etkä korvaamaan vahinkoja kuinkaan kenellekään.

Mutta ajappa autolla reipasta ylinopeutta ja teeppä se vielä kahdesti peräkkäin lyhyen ajan sisällä.

Vähintään puoli vuotta on kortti kuivumassa, lisäksi läpsähtää sakkoja ihan tuntuvasti ja voipa olla että häkkiäkin tulee. Ja jos huonosti käy, tuomitaan autokin valtiolle menetetyksi?

Minkälainenkohan tuomio siitä tulisi, jos julkisella paikalla sattuisi pääsemään pieru ilmoille ja jos lähellä sattuisi olemaan joitain hienoja herroja daameineen? Ainakin julkisella paikalla kuseskelusta saa, (jos jää kiinni), 120 euron sakot… rikosnimikkeen ollessa julkisesti toimitettu siveetön toiminta..  Vaikka oikeastihan siinä on kyseessä luonnollinen tarpeen vaatima toiminta.

Siis kertakaikkiaan, tekisi mieleni kysyä ovatko kaikki suomen oikeusoppineet, tulleet aivan hulluiksi?

 

Eihän se kai muuten ole selitettävissä, se miksi noin kaheleita päätöksiä ja tuomioita määräillään?

Ja mitäpä hyötyä on ehdottomasta tuomiosta, koska siitä on nykyisin poistettu se pelote, koeaikoineen jona aikana uusittu tai yleensäkin tehty rikos polttaa pohjat ehdottomaksi lisätuomioksi?

 

 

Että sikäli…

 

12 kommenttia artikkeliin “Ehdollinen tuomio = Ei tuomiota!”
 1. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Korppi ei korpin silmää noki. Tuohon vanhaan sanontaan kiteytyy kirjoituksesi. Samalla siitä välittyy toivottomuuden henkäys. Emme voi todellisuudelle mitään. Oikeuden käyttö on aina ollut sanoisiko puolueellista. Yhteiskunnalliseen asemaan ja varallisuuteen perustuvaa.

  Oikeuden tehtävksi on mielletty kansan kurissa pitäminen, siis tavallisen kansan. Muu on muodon vuoksi, että näyttäisi oikeusvaltiolta.

  Oikeudenkäynnin kustannukset ovat kohonneet pilviin. Lakimiesten ammattikunta on ahneudessaan vertaansa vailla. Heidän työpanostaan on mahdoton seurata. He voivat laskuttaa samoista tunneista useaa eri päämiestään. Jos yhteiskunta on maksajana lasku vain kasvaa.

  Ehdollinen tuomio kuin sanottaisiin tsoo tsoo, ei nuin olisi saanut tehdä. Eihän se ole tuomio, vaan pelkkä moite.

 2. avatar Silvon Tapsa sanoo:

  Ei jaksa enää reagoida näihin farsseihin, joita oikeusistunnoiksi kutsutaan. Samanlaista pelletouhua siellä Suomessakin, ruotsalaiseen malliin.
  Täälläkin ”herkutellaan” taannoisen Tukholmassa tehdyn tihutyön taustoista. Silloinhan eräs Akilov hurjasteli kuorma-autolla Tukholman keskustassa, tappaen viisi henkilöä, ja vahingoittaen noin sataa muuta ihmistä.
  Kalliita asian-ajajien palkkioita kuluu turhaan, mokoman paskiaisen oikeudenkäyntiin. GRRR!
  Täytyyhän nyt ensin päätellä, onko kyse terroriteosta, vai tavallisesta joukkomurhasta. Se tuntuukin oleva vaikea tehtävä näille lakipykälien taakse piiloutuville tuomareille.
  Vaikea siitäkin huolimatta, että tämä Akilov itse häluaa tulla tuomituksi terroristina.
  Tulevasta vankila-tuomiostakin on povattu tulevan jotain aivan ihmeellistä. Rikos-professori G.W. Persson väittää, jokaisen Akilovin vankilavuoden maksavan veronmaksajille n. viisi miljoonaa kruunua.

  Ollaanko siellä Suomessa enemmän tervejärkisiä… ei se siltä vaikuta, jos tuollainen ilkiö, kuin Pekka Perä pääsee vastuustaan, kuin koira veräjästä.
  Hän on tuhonnut luontoa, ja pilannut elinympäristön niin monilta ihmisiltä, ettei pysty sovittamaan rikostaan, vaikka pantaisiin hhänet roikkumaan munistaan Suomen mäntyyn.
  Jos Suomen ympäristölaki on niin leväperäinen, että Perän tyyppiset roistot selviävät noin vähällä, on aika tarkastaa lakipykälät uudestaan!

  Yhdyn täydellisesti kuningasjätkän ihmettelyyn!

  Silvo

 3. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Juuri tuo saivartelu, onko hengiltä otot terrorismiä vai tavallisia murhia vai vain tappoja, tuntuu käsittämättömälle. Maallikkokin huomaa milloin terrorismia toteutetaan. Onko uhrin kannalta mitään merkitystä millä nimekkeellä hänet hengiltä otettiin.

  Kun maahanmuutolle ei näköjään voida mitään. Ja kun se lisää rikollisuutta. Saadaan tilastot näyttämään parempaa tilannetta kuin mitä tosiasia on. Tuo on hallinnon tapa rauhoittaa kansaa. Vanha sanontahan on:”Vale, emävale ja tilasto.” Kansa antaa vaikutelman kuin huiputtaminen tuottaisi tulosta. Mutta tietää mikä emävaleiden äiti tilasto on.

  Oikeudenkäynnistä on tullut viisastelojoiden taidetta.

  • Mä muistelen että Briteissä oli vai liekkö ollut jossain muuallakin, ellei ole vieläkin semmoinen laki, että jos murhan tai tapon tai yleensä minkä rikoksen tahansa tehnyttä henkilöä jos ei saada näytetyksi syylliseksi, on se sillä selvä ja epäilty on vapautettava kaikista syytteistä ja tekijä voi oikeussalista ulos tullessaan vaikka medialle kertoa; ”minä sen tein” eikä uutta syytettä voi enää nostaa samasta jutusta.
   Liekkö totta vaiko urbaani-legendaa?

   Voiphan se olla niinnii tai toisinnii?

 4. Mutta mullapa on hallussani, suomalaista ylintä oikeushenkilöä myöten allekirjoitettu tutkimusprotokola, eräästä ympärikoksesta ja sen koukeroisesta kulusta.

  Pää-tapahtumapaikkana Hartolan Leikkimielinen Kuningaskunta. muina paikkoina; Hämeen Poliisin Heinolan yksikkö, Päijät-Hämeen käräjäoikeuden Syyttäjä ja Suomen Oikeuskanslerin virasto.

  Kaikki asiaan liittyvät, minä itse poislukien niissä papereissa selittelee jos vaikka mitä, mutta hauskin juttu esiintyy yhdessä jos toisessa osassa papereita ja siinä kerrotaan että;

  Jos työntekijä jonka tekemisiä epäillään ympäristörikokseksi– tai rikkomukseksi, on muistamaton mitä tuli työmaalla ojia kaivellessaan ja peitellessään tehneeksi, ja

  jos työn valvojaksi määrätty kunnan virkamies on samaisesta asiasta muistamaton mitä työmaalla tehtiin, koska ei käynyt koko työmaalla koskaan.
  Kuitenkin hän sitä asiaa muisteli parhaiten ja muisteli jopa senkin että kai ne hommat hyvin tuli tehtyä kun kunta ne maksoikin tekijälle.

  Tai kun kunnahallituksessakin persauksiaan kiillottanut ja kokouspalkkioita nostanut Terveyskeskuksen Dosentti-ylilääkäri ei muistanut että potilastiedot ovat salaisia eikä niitä saa ilman lupaa luovuttaa ulkopuolisille.
  Ja silti hän kertoili tutkimuspapereissa auliisti, ettei kantaja ollut kehotuksesta huolimatta syönyt hänelle iho-ongelmiin määrättyä antibioottia.
  Mutta kun ei siinä samalla muistanut sitäkään että kyseinen antibiotti oli iho-ongelmiin ulkoisesti määrättyä voidetta, jota ei siis pitänytkään syödä.

  Ja jos esitutkimukset suorittanut poliisiviranomainen
  kin oli muistamaton asiaa hoitaessaan ja unohti sen pöytälaatikkoon niin pitkäksi aikaa että juttu vanheni, eikä muistanut, tai ammattitaidottomuuttaan kyennyt, tekemään tutkimuksia ajallaan.

  Ja jos yleinen syyttäjäkin unohti paperit pöytälaatikkoonsa tai nipun alimaiseksi.

  Niin Oikeuskanslerin mielestä he kaikki olivat yhteneväisesti muistamattomia, eikä jutulle enää voi tehdä yhtään mitään vaan se on hylättävä kantajan vahingoksi.

  Jotenkin tälleen niissä papereissa seisoo!

  Eli jos ei muista kukkaan mittään niin ei voida asettaa syytteeseen eikä niin ikään tutkiakaan.

  Ja kun ei ole syytettä eikä esitutkimuksia, ei tule minkäänlaista tuomiotakaan ja piste.

  Nooh, tosin nää muistinsa menettäneet ovat sittemmin saaneet kukin ansionsa mukaan ja tulleevat vielä saamaan lisääkin..
  Kukin ajallaan…

  Että Sikäli….

 5. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Kyllä se niin on, ettei tavallisen kansalaisen kannata ruveta virkavaltaa vaivaamaan. oli asia vaikka kuinka vakava. Varsinkin kun kyseessä on vastapuolena korkeammassa arvossa olevia henkilöitä. Näihin kannattaa mennä vain siinä tapauksessa, että haluaa henkilökohtaisesti nähdä kuinka virkavaltamme toimii. Kannattaa ajatella paljonko häviö maksaa tai maksaako se.

  Mikäli näitä pieniä tapauksia kyselyotannassa selvitettäisiin, olisi Suomi kaukana kärjestä korruptiotuloksissa.. Voihan olla ettei näistä pienistä tutkijat välitä missään maassa. Tosin ne muokkaavat kansan ajattelua ja käyttäytymistä merkittävästi.

  Mitä kauemmas kansa ajautuu yhteiskunnan rakenteista sitä huonommin tulevat pärjäämään nekin jotka tilanteesta hyötyvät nyt. Hyvinvointi aiheuttaa omantyyppisiä ongelmia. Niillä, joilla on mahdollisuuksia näkevät tilaisuutensa ja moraalin heikkouden tähden myös käyttävät tilaisuutensa.

  • Tässä se on taas yksi tapaus aivan vuoden sisälle jossa silitettiin päätä ja lätkästiiin pikkusen sakkoa, niin mitäs hän siitä opikseen otti? Ei yhtään mitään. Lähti lomalle ulkomaille ja toi tullessaan huimausaineita.
   Kaikki vaan lepertelee kuinka paljon olis ulkomailla tullut huimausaineiden hallussapidosta.Ja kun sentään toi kotimaahan niin pienenkin määrän huimausainetta ettei siitä saa kuin parit piipulliset.
   No joo, vähän tai paljon, mutta kun se on kiellettyä…
   Niin oliskohan syytä tälläkertaa lätkäistä suomessakin muutakin kuin päänsilitystä?

   Toisaalta, eihän huimausaineiden käyttäjä, niin kamalaa rikosta tee, oikeastaan hänhän vain aiheuttaa lähinnä itselleen vahinkoa, mutta kun tää pelle on samalla kansan idoli josta otetaan mallia ja palvotaan kuin jumalana joissain piireissä, niin ihan vaikkapa siksi olis syytä tarttua kovalla kädellä niskasta ja laittaa vaikka pakkohoitoon muutamaksi vuodeksi sen omalla kustannuksella, onhan sillä rahaa, eihän se köyhä poika ole..

   Sais olla onnellinen että suomessa kohdellaan rikollisia niinkuin kohdellaan.
   Esim Singaporessa tai Indonesiassa on mahdollista että, ulkomaalainen tai oman maan kansalainen saattaa saada huumeista lyijynapin niskaansa!

 6. Olispas tämäkin tehnyt tekosensa jossain sivistysvaltiossa:

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005635069.html

  Mutta Suomalainen oikeuskäytäntö nyt on mitä on, kun pitää säästää kaikessa, jopa vankeinhoidossakin….

  Ihme ettei sentään pelkillä sakoilla selvinnyt?

  Niistähän Valtio olisi eniten tienannut….

 7. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Meillä on rakenettu organisatioita jos jonkin sortin ongelmien estämiseksi. Mutta miten ne toimivat. Puhutaan tietojen realiaikaisesta liikkumisesta jne. Mutta mitä hyötyä niistä on kun virahaltijan tärkein tehtävä on istua paikallaan tietokoneensa ääressä.

  Monen rikollisen historia kertoo alttuidesta seuraavaan rötökseen, mutta kuinka se oikea johtopäätös voidaan tehdä, kun tekijä on rikollinen vasta teon tehtyään.

  Potenttiaalisia terroristejä tiedetään liikkuvan pitkin Suomea. Niitä voidaan seurata vain katseella. Sivistysvaltiossa ei muuta voida tehdä. Eli kysymys kuuluu, istuvatko supo ja muut organisatiot turhaan aikaansa ja valtion rahaa kuluttamassa. No ovathan ne kuitenkin töissä.

  Se, että organisatiot kertovat kuinka monta tekoa ovat estäneet, voi pitää paikkansa, mutta voi olla hatusta vedettyjä turvaamaan homman jatkuvuuden.

 8. https://www.ess.fi/uutiset/paijathame/art2450332#!/essfi/comments:article-2450332-prod::unread

  Mutta tämä juttu se on kaikkein ”hauskin” osoitus siitä mitä on lakioppineiden taso nykyaikana!

  Tuota voisi kommentoda niin kuin se eräskin syytetty oikeussalissa..:

  ”Haiii, hyvä tuomar. Enhä mie sitä miestä puukollaa lyöny, ku se ikäänkuin kompastu ja kaatu miun puukkoon, juur sillon ko mie vaan kynsiäin vuoleskelin ihan kaikees rauhas,kolomeeekymmentä kertaa hää kaatu, ku oli niin känniiis, ettei pysyny tolopillaan. Sitäpaihti kantajaha on ny kuallu luonnollisen kuoleman jotenka mie oon syytön.”

  ……………………………………….

 9. avatar Eero Heikkinen sanoo:

  Outoa oikeutta. Olettiko oikeus että uhri vahingoitti veitsellä itse itseään, vaikka lehden jutussa sitä ei mainita.

  Hyvä puolustusasianajaja voi saada ihmeitä aikaan. Vai onko niin, että puolustusasianajajalla on hyvät suhteet istuvaan tuomariin. Kaikki on mahdollista, kun oikean ja väärän käsitys hämärtyy jatkuvissa oikeustajun ylityksissä.

  Eikähän meillä enää olekaan entisenlaista oikeustajua ja kullakin ajalla on omanlaisensa oikeustaju.

 10. Mutta onhan nyt SS-hallitus herännyt viimeinkin, toteamaan että, ”Tarttis tehrä jotain”
  Uudistuksia siis on luvassa, kuten seuraavasta ilmenee..
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005638168.html
  Saas ny sit nähä millaisia..

Jätä kommentti

css.php